Free shipping within Sweden for purchase over 199 SEK

Lisa Birgittasdotter

Jag som driver butiken är en person som är van vid att ha många bollar i luften. Jag älskar att ha igång projekt och ändra inredning, bygga saker, snickra osv. Jag älskar ordning och reda och att veta var, var sak hör hemma, ja vem gör inte det? Jag älskar mina goa ungar och min man och älskar att baka med dem eller laga mat med dem, vilket vi gör ihop i alla fall en gång per vecka per unge, ja t.o.m 2-åringen. Jag älskar att dansa och sjunga och skoja och är inte som de flesta andra mammor utan tar dagen väldigt mycket som den kommer. Jag avskyr när saker är krångligare än de behöver vara, när teknik strular, när jag är uppbokad och när jag blir missförstådd. Så det var lite mer om mig, jag kommer dela med mig ännu mer under resans gång framförallt på mina sociala kanaler.

Tveka inte på att fråga mig om ni har några funderingar kring affärsidén eller kring någon av mina produkter.

Om butiken

Vi ställs inför så mycket krav hela tiden, vi ska vara snygga, rika, ha städade hem och dessutom leva så miljövänligt som möjligt annars duger vi inte. Jag tror att svaret på flera av dessa problem är "mindre", skala av, gör dig av med energitjuvar, sälj och skänk saker som bara samlar damm. 

Jag kan inte hjälpa er med alla dessa frågeställningar, i alla fall inte till en början, men jag kan ge er ett sortiment av miljövänliga och etiskt framställda produkter som ska göra din vardag mer organiserad och enklare. Produkter du kan köpa med gott samvete för din egen skull. Tänk att veta exakt var allt finns i hemmet, hur mycket tid hade man inte sparat om man slapp leta? Min första produktserie kommer rikta in sig på ordning och reda och "zero waste" i framförallt köket.

Jag kommer alltid välja ekologiska och etiskt framställda produkter så långt det går i min butik och vill bidra till en bättre miljö och värld med att ligga i framkant i detta.

Namnet då?

Så vad kommer namnet DRB Kaffe & Specerier ifrån då? Kanske du tänker. Det kommer faktiskt från att min gammelmorfar hade två affärer i Haga i centrala Göteborg för ca 100 år sedan som hette D.R Benjaminsson Kaffe & Specerier. Jag tyckte det blev lite långt så jag förkortade det. D.R står faktiskt för David Rikard och inte doktor som man kanske kan tro. I den butiken sålde han som namnet föreslår kaffe och specerier, jag kommer inte sälja det än men har planer på att göra det framöver. Än så länge kommer jag sälja behållare för kaffe och specerier i alla fall. I framtiden hoppas jag på att kunna öppna en fysisk butik, gärna i Haga i Göteborg där jag även kan ha café.